Funderingar

Hmm, många funderingar blir det just nu...

Men innan vi går in på det så har jag upptäckt en intressant tillfällighet - eller vad man nu ska kalla det. Tre jobb - där jag har gått långt i intervju processen och där jag har velat ha jobbet. Alla tre "nej - tack" har sammanfallit med att jag först blev magsjuk och sen kom det negativa beskedet. Vet inte vad som är värst - tre gånger magsjuk eller tre nej :). Nä, men lite underligt är det allt tycker jag.

Så, till min fundering... Jag har alltid varit intresserad av hälsa. Och har haft drömmar som att bli kirurg, läkare, veterinär, driva ett hälsohem och att driva min egna yogastudio.

Men i grund och botten så är jag lat. Insåg tidigt att jag aldrig skulle orka lägga ner alla timmar i studier mm för att bli läkare. Insåg oxå att jag inte tillräckligt snabbt skulle tjäna pengar den vägen.

För mitt stora driv har alltid varit pengar. För med pengar så kom självständighet och den här damen såg till att hon redan när hon var 14 kontrollerade sitt barnbidrag.

Och min styrka är mitt kundfokus. Jag är bra på att skapa och förvalta relationer. Och jag kan sälja... Men jag blir lätt uttråkad och jag behöver en utmaning som håller mig vaken och alert.

Så nu funderar jag på att läsa in en medicinsk grundutbildning för att kunna bli LIF-auktoriserad. Detta för att kunna jobba med sälj inom Lifescience.
Jag jobbade ju med det en gång för längesedan och det var helt klart mitt roligaste jobb någonsin. Har alltid velat tillbaka till den branschen.

Kruxet är som sagt att för den branschen så saknar jag en naturvetenskaplig bakgrund. Så en utbildning vore inte fel men då är det så att det inte ges några medicinska grundutbildningar för LIF just nu utan det är självstudier och sen en tenta som kostar 10 000 Kronor per gång.

Och nog för att jag kan plugga men vi snackar: anatomi, cellbiologi, fysiologi, farmakologi, immunologi, internmedicin, endokrinologi, onkologi, infektionssjukdomar med mikrobiologi och psykiatri/neurologi. Sjukvårdens organisation; Hälsoekonomi; Biostatistik/klinisk läkemedelsprövning; Medicinsk etik; Branschetik.

Inte så liten godispåse och då är frågan om jag klarar det och om det är värt det.

När kursen fortfarande gavs så var det tre månaders heltidspluggande.

Så då skulle jag försöka göra detta samtidigt som jag söker jobb...

Nåväl, nu på fredag ska jag på intervju för en rekryteringsfirma som är specialiserade just inom lifescience och eftersom de kontaktade mig så känns det ju som om det finns hopp ;)

Snurrigt och trött inlägg men jag var ju magsjuk igår.

Puss på er!

Simsalabim

Är fortfarande arbetssökande och vissa dagar så känns det tyngre än andra...

Det är inte så att jag inte tror att jag kommer att hitta något utan snarare är det att så många utav dessa processer drar ut på tiden och det är så många faktorer som jag inte kan kontrollera.

Men jag gnetar på och ringer, skickar ansökningar och springer på intervjuer.

Och ja, jag tackade nej till det första jobb erbjudandet och ångrar det inte när min nästan blivande chef blev så sur att han i princip la på luren i örat på mig.

Kort uppdatering



RSS 2.0